Piramisjátékban lehet érintett a Deutsche Bank, 100 millió dollár feletti a kár

Rendõrök a bankrablás helyszínén, a Deutsche Bank egyik fiókja elõtt Berlin Neukölln negyedében 2021. május 26-án. A rendõrség tájékoztatása szerint az akcióban két ember megsérült, köztük a feltételezett elkövetõ is. MTI/EPA/Filip Singer
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 10. - 17:11

Hatalmas botrány robbant ki Floridában a Biscayne Capital nevű befektetői cég körül, amelynek három menedzserét tartóztatták le nemrégiben.

A Bloomberg beszámolója szerint a piramisjáték szervezésével 155 millió dolláros veszteséget generáltak az ügyfeleiknek, több befektetőt is átvertek. Ami pedig erősíti a botrányt, hogy a német Deutsche Bank tudhatott a törvénytelenségekről.

A vád szerint a három korábbi menedzser különböző befektetőktől és pénzügyi intézetektől kapott összegeket, amelyek más befektetőknek fizettek ki, a cég költségeit fedezték belőle, valamint elsikkasztottak belőle több millió dollárt.

A károsultak állítása szerint pedig a Deutsche Bank tudhatott az esetről, ugyanis annak ellenére engedték, hogy a piramisjátékban részt vevő több cég is vezessen náluk számlát, hogy tudomásuk volt a törvénytelenségekről.

A vádak szerint, amelyet két, már csődbe ment Kajmán-szigeteki befektetési alap hozott fel a német óriásbank ellen, a Deutsche annak ellenére nem tett semmit, hogy több figyelmeztető jel és gyanús ügylet volt.

A Deutsche Bank egyébként tagadja a vádakat, szóvivőiken keresztül pedig közölték, hogy a bank áldozata volt a piramisjátéknak, valamint együtt fognak működni az amerikai igazságügyi minisztériummal a nyomozás során.