A delta variáns majdnem olyan mértékben terjed Kínában, mint az eredeti vírus

Fotó: Unsplash/KOBU Agency
not image

Borbély Fanni

2021. november 3. - 21:57

A rendkívül fertőző delta variáns végigsuhan Kínán, annak ellenére, hogy a helyi hatóságok egyre agresszívabb intézkedéseket hoztak ellene.

Kína 31 tartományából 19-ben regisztáltak új fertőzéseket: az ország szerdán 93 új helyi megbetegedést jelentett, emellett 11 tünetmentes fertőzésről számoltak be, de a jelentések szerint további három tartományban regisztráltak új fertőzéseket – két központi, és egy keleti tartományban.

A fertőzés további terjedésének megfékezésére Kína ismét korlátozásokat vezet be, céljuk ugyanis az, hogy egyetlen fertőzött se legyen az országban, a delta variáns megjelenésével azonban most az átoltottságra kell helyezniük a hangsúlyt, hogy később “együtt élhessenek” a vírussal.

A kínai fővárosban szerdán kilenc fertőzöttet regisztráltak, bár az egyik eset korábban még tünetmentes volt a jelentések szerint, ezzel Peking összesített koronavírusos esetszáma a jelenlegi hullámban 38, ami a legmagasabb szám a tavaly januárban jelentett esetszám óta.

Kína kedden felszólította lakosait, hogy halmozzanak fel olyan készleteket, melyekre a járvány súlyosbodása esetén szükségük lehet az őszi-téli időszakban, mivel a járvány berobbanása esetén biztosan szigorú korlátozásokat fognak bevezetni.

(NDTV)