Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

A deepfake technológiának hála reklámokban láthatjuk viszont arcunkat

Ha egy kis plusz bevételre szeretnénk szert tenni, elegendő, ha arcunkat adjuk azokhoz a hirdetésekhez, melyekben egy algoritmus által reklámszínésszé avanzsálhatunk.

...svg content...Twenty20
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az MIT Technology Review magazin legutóbbi cikkéből kiderült, a Tel Avivban található Hour One startup véletlenszerűen kiválasztott emberek arcát használja fel különböző AI által generált reklámot létrehozására.

Eddig már több mint száz karaktert alkottak meg, a virtuális könyvtár pedig intenzíven bővül, köszönhetően azoknak az önkénteseknek, akik folyamatosan csatlakoznak a programhoz. A jelentkezéshez egyébként semmi más nem kell, mint egy személyes Instagram-oldal, egy név, valamint egy e-mail cím. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Ha a cég elfogadta a regisztrációnkat, akkor a mesterséges intelligencia segítségével az arcunkat különböző kifejezésekkel látja el, melyekkel a szem, a száj és a homlok mozgását életszerűvé varázsolják.

Egy AI által létrehozott hangsávot is a mozdulatsorok alá illesztenek, ami a Google Fordítóhoz hasonlít, bár valamivel emberszerűbbnek tűnik, bár ezen a fronton még lenne mit javítaniuk a fejlesztőknek.

Szakértők szerint aggályos módszerről van szó, hiszen a karakterek lényegében létező emberek másai, amelyeket bármilyen célra felhasználhatnak, így ha netalán kibertámadás éri a szervereket, akkor bizalmas információkra tehetnének szert az illetéktelen behatolók.

Sokan úgy gondolják, a Hour One projektje újabb ékes példája annak, hogy egyesek akár önszántukból is képesek eladni személyiségüket, illetve aláásni függetlenségüket és szabadságukat azzal, hogy átnyújtják a róluk készült fotókat egy deepfake-kel foglalkozó vállalatnak.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.