Dollár
393,99 Ft
Euró
413,00 Ft
Font
479,72 Ft
Bitcoin
16,983 $

Idén sem lesz megszokott a Debreceni Virágkarnevál a járvány miatt

A Debreceni Virágkarnevál egyik virágkompozícióját készítik Debrecenben 2021. augusztus 12-én. MTI/Vajda János
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 13. - 15:51

Bejelentették, hogy összesen 14 virágkompozíció lesz látható a Debreceni Virágkarneválon idén, amit csütörtökön mutattak be a sajtó munkatársainak.

Puskás István, Debrecen alpolgármestere azonban elárulta, hogy az idei évben sem lesz karneváli felvonulás, valamint a külföldi fellépők is hiányoznak majd a járvány miatt – számolt be róla a helyi Dehír hírportál.

Soron kívül Varga Mihály sérelmezi az EU halasztását az uniós pénzekről való döntés kapcsán

Puskás elmondta, hogy a virágkocsikat augusztus 20-án lehet megtekinteni a Nagyerdei körúton kiállítva, az esti órák folyamán pedig különleges fénytechnikával fogják őket megvilágítani, hogy minél speciálisabb élmény legyen.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy augusztus 21-én és 22-én a Kossuth téren és a Piac után lesznek megtekinthetők a virágkompozíciók, amelyeket az érdeklődők ingyenesen és a védettségi igazolvány nélkül tekinthetik meg.

A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. egy Szent Koronát ábrázoló virágkocsit fog bemutatni, míg a Fórum Bevásárló Központ kocsija az „Élj a divatnak szabadon!” címet fogja viselni, utóbbi a járvány utáni szabadság visszaszerzését kívánja kifejezni.

A Debreceni Szakképzési Centrum a bölcs bagollyal kívánja képviselni az intézményt, míg az „Egy a természettel” Nonprofit Kft szakmai igazgatója elmondta, hogy a Vadászati Világkiállítás kabalakutyáját, Fátyolt formázzák meg.

Lesz olyan autó, ami az óceánok műanyagszennyezésére fogja felhívni a figyelmet, a TEVA kocsija a mentális egészségre helyezi a hangsúlyt, a Richteré pedig a Tesz-vesz város figuráit jeleníti meg. Hajdúszoboszló pedig a város turisztikai attrakcióit fogja megjeleníteni.