Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott hálapénz elfogadása miatt egy debreceni orvos

Két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy debreceni orvos, aki négy alkalommal fogadott el készpénzt és ajándéktárgyakat betegektől.

Illusztráció. Forrás: Unsplash
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Előzmény:

 

Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék nem jogerősen azt az orvost, aki hálapénzt fogadott el több betegtől egy debreceni egészségügyi intézményben – tudatta az MTI-vel a törvényszék szerdán.A sajtóközlemény szerint a vádlott szakorvos 2021. október 1. és 2022. január 28. között négy alkalommal vett át különböző összegű készpénzt és ajándéktárgyat három betegtől és egy páciens hozzátartozójától.

A szakorvos olyan egészségügyi ellátásért fogadott el jogtalan előnyt, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozott – mutatott rá a közlemény. Az orvost 2 év börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, amelynek végrehajtását a törvényi maximumban meghatározva, 5 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ezen felül 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabott a vádlottal szemben – áll a közleményben.

A büntetés kiszabásakor komoly súllyal eset latba, hogy a vádlott megbecsült orvos, aki 30 éve dolgozik az egészségügyben, eddig kiváló életvezetéssel rendelkezett, ami nyomatékos enyhítő körülmény – írták. A nyomozást egy közreműködő személy információja alapján indították el – közölték. A döntés ellen az ügyészség, a vádlott és vezető védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – áll a közleményben.

(MTI)

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.