18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

Megkezdődött Dani Alves pere, egyre több részlet derül ki arról, mit követhetett el

Megkezdődött a Barcelona volt futballistája, Dani Alves ellen nemi erőszak vádjával indított per a katalán fővárosban. Az áldozat és barátnője, valamint unokatestvére vallomása sok részlettel szolgált az estéről, de Alves szerint „párhuzamos perek” folynak ellene és megtagadták tőle az ártatlanság vélelmének jogát.

Barcelona, 2024. február 5. A szexuális erõszakkal vádolt Dani Alves, az FC Barcelona és a brazil labdarúgó-válogatott korábbi játékosa pere tárgyalásának elsõ napján a barcelonai bíróságon 2024. február 5-én. Alves a vád szerint 2022 decemberében ittas állapotban zaklatott egy 23 éves nõt egy barcelonai szórakozóhelyen. MTI/EPA/EFE pool/Alberto Estevez
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Hétfőn Barcelonában megkezdődött Dani Alvesnek, a Barcelona és a brazil válogatott volt futballistájának pere, akit azzal vádolnak, hogy 2021. szilveszterén egy klub mosdójában megerőszakolt egy 23 éves nőt. Az áldozat vallomása mellett – melyet a nyilvánosságot kizárva tett – barátnője és unokatestvére, akik vele voltak aznap este, szintén elmondták a maguk verzióját a történtekről.

Az El Pais beszámolója a három lány a Sutton nevű klubban egy pincér invitálására ültek az asztalhoz, ahol a volt focista és egy barátja ültek. Elmondásuk szerint nem tudták, hogy kicsoda Alves, viszont Lucia M., az áldozat unokatestvére szerint már a bemutatkozáskor fogdosta őt, azonban az áldozatra valósággal rámászott, majd némi tánc után elvonta őt egy mosdóba vezető ajtó mögé, ekkor erőszakolta meg, valamint többször fel is pofozta a vádak szerint. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

16 perccel később érkezett vissza az áldozat, majd „furcsa arckifejezéssel” közölte barátnőjével, hogy mennie kell. Ő utánament és a ruhatárban már úgy talált rá, hogy „vigasztalhatatlanul sírt” és beszélt neki az aktusról – ezt a hétfői meghallgatásán zárt ajtók mögött is megismételte és az általa elmondottakat az orvosi vizsgálatok is megerősítették.

Az áldozat eleinte nem akarta jelenteni az esetet, mondván „úgyse hittek volna neki”, de a barátnő, Ana M. és egy biztonsági őr, aki a sírásra figyelt fel, megpróbálták belőle kicsikarni, mi történt. Alves ekkor hagyta el a klub VIP-részlegét, rá se nézve az áldozatra, végül a Sutton egy vezetője is felfigyelt a történtekre, ő értesítette a rendőrséget és itt tette első vallomását az áldozat, akit végül kórházba szállítottak.

Az ügy felgöngyölítését és bizonyítását nehezíti, hogy a klub azon részében nem voltak kamerák, így nincs videó, sem hangfelvétel arról, hogy ez a társaság együtt volt. Ana M. elmondása szerint az áldozat az eset óta rengeteget szorong, csak akkor jár el otthonról, ha elrángatják, de akkor is retteg, ha követik. Ezt súlyosbítja, hogy az eset nyilvánosságra kerülése után az interneten rengetegen – köztük Alves édesanyja – is elkezdte terjeszteni a személyes adatait, további zaklatásnak kitéve.

Alves ügyvédje, Inés Guardiola elsősorban az áldozat, valamint a vele lévő tanúk vallomásának hiteltelenítésére utazott, valamint azt is előrebocsátotta, hogy olyan képek állnak rendelkezésükre, melyek bebizonyítják, hogy kölcsönös vonzalom volt az egykori játékos és a 23 éves nő között. Guardiola azzal is védte Alvest, hogy az ügyet körülvevő nyilvánosság miatt „párhuzamos perek” folynak ellene, és emiatt megfosztották őt az ártatlanság vélelmétől.

A brazil játékos tavaly január 20. óta van előzetes letartóztatásban, miután három, egymásnak ellentmondó vallomást tett, melyek mindegyikének ellentmondtak a rendőrök által gyűjtött bizonyítékok. Ha bűnösnek találják, akár 12 éves börtönbüntetést is kapnak, szerdán az ő, valamint további tanúk, többek között a felesége, Joana Sanz meghallgatásával folytatódik a tárgyalás.