Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,23 Ft
Euró
393,16 Ft
Font
456,41 Ft
Bitcoin
66,084 $

Csuti elmondta, miért esett ki a Ferencváros a Konferencia-ligából

Csuti azon szurkolók közé tartozik, akik maximálisan jól és reálisan látják a Fradi játékát, de már az Újpest elleni rangadóra készülnek.

Fotó: Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros játékosa ütközik (j2) Alekszandrosz Paszkalakisszal, az Olimpiakosz kapusával (j) a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. február 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Style

Szabó Kata

Szerkesztő

Évek óta a Ferencváros az egyetlen olyan magyar csapat, akik rendszeresen ott vannak a nagy nemzetközi kupákban. Jól emlékezhetünk arra, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepeltek nem is oly rég. Hatalmas élményt okoztak ezzel azoknak is, akik nem követik figyelemmel a magyar futballt, de kíváncsiak voltak.

A Fradi stabilan hozza ezeket a meccseket, és ugyan legutóbb villámgyorsan estek ki a Bajnokok Ligájából, amivel elvesztették a lehetőséget az Európa-ligára, a Konferencia-ligában szép eredményeket értek el. Sőt, az Olimpiakosz otthonában győzelmet érdemeltek volna, míg Budapesten egyértelműen az ellenfél volt a jobb csapat. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Ezzel kevésbé számolhattunk, mert azt gondolhattuk, hogy a Fradi idehaza legyőzheti az Olimpiakoszt. Végül megint egy gól döntött, amit a görögök szereztek, viszont a szurkolók ezúttal is kitettek magukért. Csuti is végig szurkolta a meccset, egy pillanatra sem adta fel, és hálás azért, hogy egy ilyen csapatnak szurkolhat.

„Elcsendesedett a stadion, halk lett a környék és elnémult a kupatavasz.” – írta szomorúan Csuti, aki bízott abban, hogy továbbjut a kedvenc csapata a görögök ellen, de másképpen alakult, bár így is van oka a bizakodásra, mert a bajnoki cím megszerzése messze nem úszott el, és a következő idényben a Bajnokok Ligájára szintén van esély.

„Hatalmas volt az idei nemzetközi menetelés is, veretlenül továbbjutva a csoportból éltük meg újra a nemzetközi football tavaszt! Most 90 percen át nem játszottunk jól, nem működött a játék (a sorozatban először) és ez megbosszulta magát, nem jutottunk tovább a Konferencia Ligából. Büszke vagyok a csapatra, hétvégén derbi, lehet javítani. Most és mindörökké Ferencváros.”