Clouds
21 Budapest
Dollár
359,72 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
433,51 Ft
Bitcoin
23,455 $

Costa Rica csodát tett Katarban, legyőzték a végig domináló Japánt

Fotó: EPA/Neil Hall
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Costa Ricának egyetlen egy kaput eltaláló lövésük volt, amivel elhozták a három pontot Japán ellen a katari világbajnokság második meccsén.

Papíron egy igen sima mérkőzés várt Japánra Costa Rica ellen az E csoport második meccsén, de a katari világbajnokságon már számos komoly meglepetés született. Ezek közül az egyik épp a japánokhoz köthető, akik rögtön legyőzték Németországot, és ezzel több mint kellemetlen helyzetbe kerültek.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Japán pedig nagyon közel ahhoz, hogy továbbjusson, hiszen Costa Ricát a mezőny egyik leggyengébb csapatának tartják. Még csak kaput eltalált lövésük sem volt a mérkőzés előtt, és hét gólt kaptak a spanyoloktól.

A japánok elleni első félidő nem volt túl produktív, de ennek nem tudtak nem örülni a costa ricaiak, mivel Japán nem talált be a kapujukba. Bizakodva várhatták a folytatást, és még az is benne volt a pakliban, hogy lehet esélyük a három pontra.

Japán erősen kezdte a második játékrészt, gyakorlatilag két perc alatt több mindent láttunk, mint előtte összesen. Látványosan játszott az ázsiai csapat, ügyesen alakították ki a helyzeteket, és két olyan szabadrúgást is elvégezhettek, melyek életveszélyesek lehettek volna.

Ehhez képest ezt nem tudta kihasználni, majd jött a 81. percben jött a sokk, amikor Fuller Spence egy gyengébbnek tűnő lövéssel megszerezte a vezetést. Gonda jócskán benne volt a gólban, mert finoman szólva sem volt védhetetlen a lövés, amit kapott. Valamiért úgy döntött, hogy két kézzel próbálja hárítani a lövést, talán meg akarta fogni, de ez sokba került.

Costa Rica köszönte, és az első kaput eltaláló lövésükből eredményesek voltak, míg Japán még magasabb fokozatra kapcsolt. Összesen hat perc volt a hosszabbítás, ennyi idejük volt a végén, hogy legalább pontot mentsenek.

A lefújásig nem változott az eredmény, Costa Ricia elhozta a 3 pontot, amivel a harmadik helyen állnak a pont nélkül Németország előtt. Ha a németek legyőznék a spanyolokat, akkor a harmadik kör előtt mind a négy csapatnak három pontja lenne.