Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

Hivatalos: Messiék nem játszhatnak Argentínában a Copa Americán, veszélybe kerülhet a torna?

Fotó: Twitter/Selección Argentina
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A CONMEBOL hivatalosan is bejelentette, hogy Argentína nem adhat otthont a Cupa Americának, ami miatt veszélybe kerülhet a torna.

Mindössze 13 nappal a Copa America előtt jelentette be a dél-amerikai labdarúgó szövetség, hogy Argentína nem adhat otthont a nagy eseménynek. A 10 dél-amerikai ország részvételével zajló tornát június 13. és július 10. között rendezték volna meg Argentínában és Kolumbiában.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Az esemény 105 éves történetében először fordult volna elő, hogy a tornának közös házigazdái vannak. Kolumbiát azonban május 20-án leváltották a társrendezői posztról, miután tüntetések szerveződtek az országban a társadalmi és gazdasági kérdések miatt.

A CONMEBOL egyelőre csak annyit közölt, hogy a „jelenlegi körülmények” miatt Argentína sem rendezheti meg az eseményt. A szövetség nem hozta nyilvánosságra a döntéshez vezető körülményeket, de Argentínában jelenleg egyre nagyobb a COVID-hullám, ami szerepet játszhatott a kérdésben.

A szövetség elemzi a többi ország ajánlatát, akik érdeklődést mutattak a kontinenstorna megrendezésére. A rövid közleményben hozzátették, hogy hamarosan új információkat fognak megosztani az eseményről.

FIFA-vezetők pénzét mosta egy svájci bank, megúszták egy ügyészi megállapodással

A szervezet tisztségviselői ma ülnek össze, hogy döntéseket hozzanak a tornáról. Argentínában május óta gyors növekedésnek indultak a COVID-esetek, ami arra késztette a kormányt, hogy szigorú zárlatot rendeljen el. Csütörtökön már rekordszámú új esetet regisztráltak, és a hétvégére a halálos áldozatok száma majdnem meghaladta a 77 ezret.

Az ESPN a cikkében arról ír, hogy a szervezők nem szívesen fújnál le a tornát annak pénzügyi jelentősége miatt, miközben a legutóbbi ilyen esemény, amit 2019-ben Brazíliában rendeztek meg, 118 millió dollárt hozott, amely a második legnagyobb éves bevételi forrást jelentette a Copa Libertadores után. Ez az európai Bajnokok Ligája megfelelője Dél-Amerikában, és hatalmas a népszerűsége.

A CONMEBOL közleménye szerint idén minden versenyző nemzet legkevesebb 4 millió dollárt kap, a győztes pedig további 10 milliót.