Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Nagybevásárlást tartana a Chelsea az utolsó héten, három játékos érkezhet

Marc Cucurella, a Chelsea (j) és Kiernan Dews-bury-Hall, a Leicester City játékosa az angol labdarúgó-bajnokság 2022. augusztus 27-i mérkõzésén Londonban. MTI/EPA/Kieran Galvin
not image

Nagy Noel

2022. augusztus 30. - 21:39

Három játékost is vásárolna a Chelsea az átigazolási időszak utolsó hetében, ráadásul egyikük sem lenne kis beruházás.

A The Guardian beszámolója szerint ugyanis Wesley Fofana, Pierre-Emerick Aubameyang és Anthony Gordon is csatlakozhat a Chelsea csapatához, amennyiben kifizetik értük a kívánt átigazolási díjakat.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

A három játékos közül egyelőre a Leicester City francia középhátvédje, Wesley Fofana tűnik a leginkább valószínűnek, aki 70 millió font ellenében válthat klubot. Fofana leigazolásában ott rejlik a kockázat, a védő ugyanis az előző szezont jóformán sérülten töltötte.

Aubameyang leigazolásáról már hetek óta szólnak a hírek, az FC Barcelnona azonban 30 millió eurót szeretne kapni a 33 éves játékosért, amit sokallnak a londoni kékek. Az eddigi ajánlatok 20 millióról szóltak, kérdéses, hogy meg tudnak-e egyezni a klubok.

Anthony Gordon esete pedig a legnagyobb kérdés, ugyanis a Chelsea teljes pályás offenzívát indított a leigazolása érdekében. Gordon az előző szezonban kifejezetten jó teljesítményt nyújtott, ám a 21 éves angolnak ez volt az első rendes idénye.

A szélsőként és hamis kilencesként is bevethető játékosért azonban 55-60 millió font körüli összeget kér az Everton, a The Guardian szerint egy 45 millió fontos ajánlatot már vissza is utasítottak a Chelsea-től.

Felmerült az is, hogy akár Conor Gallagher és Armando Broja is a csomag része lehet, amivel kifejezetten jól járna az Everton, ugyanis két rendkívül tehetséges játékost kapna egyért cserébe. Lampard azonban ragaszkodik Gordonhoz, így kérdéses, hogy mi lesz a tárgyalások kimenetele.

A Chelsea már a nyár folyamán több erős igazolást is eszközölt, ugyanis elhozták Kalidou Koulibaly-t a Napoli, Marc Cucurella-t a Brighton és Raheem Sterlinget a Manchester City csapatától, akik mind nagy erősítések.