Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,689 $

Nem akar Xavi „szintjére süllyedni” bíróügyben Ancelotti

Carlo Ancelotti elmondta, nem akar a Barcelona edzőjének, Xavi Hernándeznek, és elnökének, Joan Laportának „a szintjére süllyedni”, miután a páros azzal vádolta a Real Madridot, hogy a LaLiga bíróinak kritikájával „befolyásolják a versenyt.”

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője sajtótájékoztatón a csapat edzése után Madridban, Spanyolországban, 2024. február 3-án. EPA/Rodrigo Jimenez
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A Real Madrid TV rendre közöl le válogatásokat a bírói hibákból a mérkőzések előtt és után, míg a Barcelona és a játékvezetők kapcsolata vizsgálat tárgya, miután a klub kifizetéseket indított egy cégnek, ami a spanyol játékvezetői testület egykori alelnökéhez, Jose Maria Enriquez Negreirához köthető.

A katalán RAC1 rádiónak Laporta pénteken azt nyilatkozta, a Madrid „nem viselkedett jól” azzal, hogy beleavatkoztak a Negreira-ügybe és a Real Madrid TV videóit „szégyenletesnek” minősítve a spanyol labdarúgó-szövetség közbelépését kérte. Sajtótájékoztatóján Xavi egyetértett és hozzátette: „100%-ig osztom az elnök szavait. Ezek teljesen befolyásolják a versenyt, hétről-hétre. Ezt a vak is látja.” Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Ancelotti szombati, az Atletico Madrid elleni derbi előtti sajtótájékoztatóján nem akart kitérni ezekre a nyilatkozatokra: „Profi vagyok és profiként, a spanyol futball tiszteletéből nem akarok erre a szintre süllyedni. Ne is kérdezzenek erről. Nem akarok idáig süllyedni, ez nem a profik szintje” – idézi az olasz menedzser méltatlankodását az ESPN.

A Real Madrid 57 ponttal kezdi a vasárnapi derbit, tíz pont az előnyük az Atleticóval szemben a csütörtöki, Getafe elleni 2-0 után, azonban védőik között számos sérülés történt, így ott majd variálniuk kell.