Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

Cápatámadás következtében meghalt egy 16 éves lány Ausztráliában

A gyors orvosi ellátás ellenére sem sikerült megmenteni a szerencsétlenül járt fiatal életét.

Fotó: Pexels / Illusztráció
Ausztrália és Óceánia

Szabó Kata

Szerkesztő

Valószínűleg cápatámadás következtében vesztette életét egy tizenhat éves lány az ausztráliai Perth városának egyik folyójában. A lányt súlyos sérülésekkel húzták ki a vízből, majd orvosi ellátásban részesítették, ám nem sokkal később életét meghalt.

A tinédzser az Indiai-óceánba torkolló perthi Swan folyón jetskizett, azonban amikor meglátta, hogy a közelben egy csapat delfin úszkál, beugrott a vízbe, hogy közelebbről is megfigyelje őket. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

„A család nem volt ott, amikor a baleset történt, de a barátai jelen voltak”, mondta a rendőrség szóvivője, aki szerint ez egy nagyon traumatikus esemény volt a szemtanúk számára.

Perthben arra kérték az embereket, hogy legyenek különösen óvatosak, és semmiképpen se menjenek a vízbe a lezárt strandokon.

A halálos cápatámadások egyébként meglehetősen szokatlanok a perthi Swan folyóban. Legutóbb 1923-ban történt ilyesmi, akkor egy tizenhárom éves fiú vesztette életét.

Ausztráliában évente mintegy húsz cápatámadás történik, főként Új-Dél-Wales és Nyugat-Ausztrália államokban. A legtöbb esetben a támadás nem halálos kimenetelű, Ausztráliában 2021-ben két ember halt meg cápatámadás következtében, egy évvel korábban, 2020-ban pedig hét ember vesztette életét.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.