Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Cápatámadás során életét vesztette egy ausztrál szörfös

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. május 18. - 19:35

Az 50-es éveiben járó férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem élte túl az agresszív tengeri fenevad támadását.

Kedd délelőtt hívták ki a mentőket az Új-Dél-Wales partjainál található Tuncurry strand közelébe, ahol a napozók egy bajba jutott szörföst szúrtak ki az óceánban – adta hírül a Sky News.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

A környéken sportoló társai nehezen ugyan, de kihúzták a középkorú férfit a partra, ahol megállapították, hogy életveszélyes combsérüléseket szenvedett, és az egyik ütőérből is dőlt a vér, amit képtelenek voltak elállítani.

Mire kiértek a mentőautóval az orvosok, a férfi kómába került, hiszen rengeteg vért vesztett, nem sokkal később pedig a szíve is leállt, ezért újraélesztést alkalmaztak rajta – sikertelenül.

A férfi életét nem sikerült megmenteni, Tuncurry-t és a közeli Forster Main Beachet pedig határozatlan időre bezárták a fürdőzők előtt. A hatóságok jelenleg azon dolgoznak, hogy azonosítsák a cápát, ám rendkívül kicsi a valószínűsége a ragadozó pontos detektálásának, hiszen Ausztrália ezen térsége hemzseg a tengeri élőlényektől.

A mostani volt Ausztrália idei első halálos cápatámadása, bár idén januárban már találtak egy holttestet, amit cápák marcangolhattak szét, azonban a 32 éves Duncan Crawe minden bizonnyal más okok miatt hunyt el, földi maradványait csupán halálát követően fogyasztották el a tengeri fenevadak.

2020-ban összesen nyolcan estek áldozatául a cápák harapásainak, ami soknak tűnik, ám korántsem mondható magas számnak, hiszen évente sokkal többen halnak bele például pókcsípésekbe vagy kullancsok által terjesztett fertőzésekbe.