Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,22 Ft
Euró
389,73 Ft
Font
455,51 Ft
Bitcoin
51,245 $

Cápatámadás történt Sydney előkelő negyedében, aggódnak a helyiek

2009 óta nem volt arra példa, hogy egy bikacápa emberre támadt volna.

Fotó: Unsplash/Laura College
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint nagy riadalmat okozott a helyiek körében, hogy hétfő este egy bikacápa megtámadott egy nőt az Elizabeth Bay előkelő lakónegyedben lévő magánmólónál, amikor a nő megmártózott a vízben. A helyi média által Lauren O’Neillként megnevezett nő elleni támadás felelőse egy szakértői elemzés szerint egy bikacápa, mely akár 3,5 méter hosszúra is megnőhet.

Sydney kikötője központi szerepet játszik a több mint 5 millió lakosú város életében és mindennapjaiban, éppen ezért sokkolta a helyieket, amikor a hatóságok arra szólították fel az úszókat, hogy hajnalban és alkonyatkor – amikor az agresszív bikacápák a legaktívabbak – kerüljék a vizet. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

Linda Scott, Sydney tanácsosa a CNN megkeresésére megerősítette, a legutóbbi cápatámadás sokkolta a lakosokat, noha szerinte ez sem fogja visszatartani őket attól, hogy bemenjenek a vízbe. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az ilyen támadások rendkívül ritkák.

Egy szemtanú a támadás kapcsán megosztotta, O’Neill hétfőn naplemente környékén mártózott meg a vízben, amikor a bikacápa megközelítette és fogait a nő jobb lábába mélyesztette. A szemtanú, Michael Porter épp munkából tért haza, amikor „halk segélykiáltást” hallott az ablakon keresztül.

Azonnal kirohant, hogy megtalálja a bajba jutott nőt, aki egy, a mólóhoz rögzített létrán kapaszkodott, miközben a víz vörössé vált körülötte a vérveszteségtől. Fiona Crago helyi állatorvos is meghallotta a nő segélykiáltását és két kompressziós kötszerrel a mólóhoz sietett, melyekkel bekötötte a sebet és elállította az erős vérzést. Mindkét szemtanú arról számolt be, hogy a nő nagyon súlyos sérüléseket szenvedett és rengeteg vért vesztett.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.

Cristiano Ronaldo egy zseni, megint gólt lőtt (videó)

Cristiano Ronaldo úgy gyártja a gólokat, mintha kötelező lenne, megint betalált a szaúdi bajnokságban, ami sokat ért.