Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,686 $

Szörnyű busztragédia történt Peruban, legalább 25-en meghaltak

Fotó: Kőtörmelékkel akadályozzák a forgalmat a Dina Boluarte ügyvivő perui államfő eltávolítását követelő tiltakozók a dél-perui Puno városánál 2023. január 26-án. A kormány a tüntetők által emelt útakadályok felszámolására utasította a rendőrséget és a hadsereget. A hatóságok 88 útlezárást számoltak össze Peru 25 régiójából nyolcban. A tiltakozók lezárták az Andokat összekötő központi autópályát is, amely az élelmiszerek Limába történő behozatalának fő útvonala. Teherautók százai kényszerülnek vesztegelni itt. MTI/EPA/EFE
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legkevesebb 25 ember életét vesztette abban a busztragédiában, ami Peruban történt, amikor egy busz lesodródott a hegyoldalon.

A rendőrség beszámolója szerint legkevesebb 25 ember életét már nem lehetett megmenteni, amikor a busz lesodródott, majd a mélybe zuhant. A jármű összesen 60 utast szállított a tragikus baleset idején Peru északnyugati részén.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A busz Limából indult, és az ecuadori határon fekvő Tumbesba tartott, majd ismeretlen okokból letért az útról Organos közelében. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy ismeretlen számú sérült utast szállítottak kórházba El Altóban és Mancorában.

Több utas kirepült a buszból a zuhanás és becsapódás hatására, míg mások a roncsban rekedtek. Peru útjain gyakoriak a közlekedési balesetek, de ez az incidens sokakat megrázhatott a rengeteg halott miatt.

A CBS News jelentése szerint 2016-ban több mint 2600 ember halt meg ilyen balesetekben Peruban, addig 2018-ban legkevesebb 30-an vesztették életüket, amikor egy busz szintén a mélybe zuhant az „Ördögkanyar” néven ismert szűk szakaszon.

Mindeközben Peruban folytatódnak a halálos zavargások és tüntetések, amivel Dina Boluarte elnök leváltását akarják elérni. Boluarte elődjét még decemberben váltották le, melynek hatására politikai káoszba fordult az ország, és azóta sincs rend az utcákon.