Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Tömegével ugrottak ki a Dunából a halak, a jelenségről videó is készült

A leglátványosabb pillanatokban több száz példány is látható volt a víz felett.

...svg content...Fotó: Facebook/Szaller Gabriella
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elképesztő jelenséget vettek videóra a hétvége folyamán a Tassi-zsilipnél: rengeteg busa gyűlt össze, majd tömegével elkezdtek kiugrálni a vízből. „A planktonban gazdag vízre, ami folyik át a Ráckevei-Soroksári Dunából, össze szoktak gyűli a busák, ilyenkor nyáron rengeteg van belőlük” – mondta Urfi Tamás, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének ügyvezetője.

Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

Az inváziós busa táplálkozásával okozza a legnagyobb problémát, hiszen planktonevő. A plankton pedig az ikrából kikelő őshonos halivadékok táplálékforrása – írja a Pecaverzum. Hogy miért ugrálnak ki a halak, arra pontos magyarázat nincs. A Magyar Haltani Társaság szerint a jelenségnek többféle oka van, melyek közül az egyik az élősködők által okozott kellemetlenség vagy fájdalom is lehet.

Emellett azonban ott van a repülő táplálék utáni vágy (pl. repülő tiszavirág), a ragadozó elől menekülés (küszök a balin elől), a vízből kiugró préda követése (balin a küsz után), ijedtség (a busák ugrálása a berregő motorcsónak közelében), de a fiatal halak nagy mozgásigénye is eredményezhet ilyet, mert számukra ez játékot, tapasztalatszerzést jelent.

Korábban azt is megírtuk, hogy medúzák jelentek meg egy népszerű magyar strand vizében, amelyről videó is készült. A beszámoló szerint az állatok a Dunában, Fadd-Dombori strandján tűntek fel, illetve fontos hozzátenni azt is, hogy a Craspedacusta sowerbii nem veszélyes, mikroszkopikus méretű csalánsejtjei vannak.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát egy nő a Semmelweis klinikáján.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.