Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Bús Balázs az óbudai illegális gyorsulási versenyekről: nagyon káros folyamat indult el

Úgy látja, hogy „Óbudának a közbiztonsága jelentős mértékben leromlott”.

...svg content...Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere egy interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy a közösségi közlekedés korszerűsítése és bővítése, az óbudai fejlesztések folytatása, a közbiztonság és a köztisztaság körülményeinek javítása szintén szerepel a tervei között. Mint mondta, a Fidesz-KDNP támogatásával szeretné folytatni 2019-ben félbehagyott munkáját, de egy ponton az óbudai illegális gyorsulási versenyek témája is szóba került, mint például az Árpád hídi tragédia. Itt arról kérdezték, véleménye szerint milyen Óbuda közbiztonsága és mit gondol, történtek-e változások.

Illetve mire van szükség annak érdekében, hogy az itt élők még biztonságosabban, még nyugodtabb körülmények között tudjanak élni. „Alapvetően egy nagyon káros folyamat indult el az elmúlt években. Óbudának a közbiztonsága jelentős mértékben leromlott. Egyrészt elhanyagoltak a közterületeink, nagyon sok hajléktalan jelent meg az utóbbi időben, főleg Békásmegyeren. Aki ott kilátogat az Ezüsthegy oldalára, az szinte egy dzsumbujjá kezd változni” – mondta a korábbi polgármester az InfoRádióban. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Szerinte itt nagy változásokra lenne szükség, s ő a parkok karbantartására, felügyeletére egy parkőri szolgálatot hozna létre, valamint a térfigyelő rendszer karbantartására, bővítésére, az elhasznált kamerák lecserlésére is szükség lenne, mint ahogy a korábbi járőrözés jelenlétének a növelésére. „A gyorsulási verseny tekintetében meg sajnos nemcsak az Árpád-hídon, hanem például Békásmegyeren, a pünkösdfürdői kereszteződésben is volt egy nagyon csúnya halálos baleset. Ott mi elindítottuk a VÉDA-rendszernek a kiépítését, ez akkor leállt” – magyarázta.

Szerinte lényeges lenne, hogy újraindítsák ezt, kell a Belügyminisztériummal az együttműködés, de látható, hogy az a kerület, amelyik az együttműködéseket keresi, meg tud valósítani ilyet. „A Komjádi előtt az Árpád fejedelem útján van ilyen sebességmérő kamera, ami fél éve vagy egy éve került ki szintén egy baloldali kerületnél. A legfontosabb az lenne, hogy ezeket az együttműködéseket helyreállítsuk, a másik pedig, hogy ezeket a közbiztonsági lépéseket, amik szükségesek, megvalósítsuk” – tette hozzá Bús Balázs.

Állítása szerint volt olyan pályázatuk az elmúlt ciklusban a társasházak részére, ahol pályázhattak kamerarendszerre pont azért, hogy a saját tulajdonukat jobban tudják védeni. „Ez is sajnálatos módon leállt, ezt is szívesen újraindítanám” – emelte ki. Míg a köztisztaságról úgy vélekedett, hogy ebben a pillanatban, a kampányidőszakban javuló állapotot lehet látni, de ha a teljes ötéves ciklust nézzük, „akkor ez elszomorító”. Úgy véli, hogy a kutyaürülék-gyűjtőket növelni kellene, valamint kutyafuttatókat létrehozni, de az edukáció, az odafigyelés, állandó gondozás és felügyelet is fontos.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.