Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Tizenegy rendőrt öltek meg egy újabb terrortámadás során

Illusztráció/MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame
not image

Nagy Noel

2021. június 23. - 17:33

Nem nyugszik Afrika és egyúttal a világ legerőszakosabb régiója, újabb súlyos terrortámadás borzolta a kedélyeket.

Burkina Faso kormánya bejelentette, hogy ezúttal a rendőreit érte egy terrortámadás, melynek során 11 tiszt vesztette életét és legalább négyen eltűntek – írja a Voice of Nigeria. Ousseini Compaore belügyminiszter elmondta, hogy a rendőröket Yirgou városa környékén támadták meg.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Egyelőre semelyik terrorszervezet nem vállalta magára a támadást, de Burkina Faso már 2015 óta küzd közbiztonsági problémákkal, nagyon gyakoriak a halálos támadások a különböző, főként Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető csoportok részéről.

Burkina Faso és az egész Száhel-öv közbiztonsági válságát Mali idézte elő, egészen pontosan a 2012-13 környéki tuareg-lázadások, amelyet elcsakliztak a dzsihadista terrorszervezetek és megvetették a lábukat a régióban.

Ez pedig súlyos humanitárius válságot is előidézett, több millióan kényszerültek menekülni otthonukból. Burkina Faso esetében legalább 1400-an estek áldozatul ilyen támadásoknak és csak 2019 óta 1.2 millióan menekültek el otthonukból.

Csak az idei év során körülbelül 150 ezren kényszerültek menekülni, 84 százalékuk ráadásul nő és gyermek, akik különösen kitettek az iszlamista erőszaknak.

Június elején történt Burkina Fasóban a konfliktus kirobbanása óta a legsúlyosabb terrortámadás, melynek keretében a szélsőséges fegyveresek 160 ember mészároltak le több faluban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.