Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Legalább 41 ember mészároltak le a lázadók, két napos nemzeti gyászt hirdettek

Fotó: Illusztráció/EPA/STRINGER
not image

Nagy Noel

2021. december 28. - 19:31

Továbbra sem látszik csillapodni a világ legerőszakosabb régiójának számító Száhel-öv, ahol folyamatosak a terrortámadások.

A legutóbbi során a kormány által támogatott Hazaföld Védelmi Önkéntesek (VDP) nevű szervezet harcosai estek áldozatul Burkina Fasóban, akik közül 41 önkéntest mészároltak le iszlamista felkelők – számolt be róla a France24.

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Az eset az északi Loroum tartományban történt és az egyik legvéresebb napja volt a VDP történetének. A támadás ráadásul szűk egy hónappal azt követően történt, hogy az iszlamista lázadók 53 csendőrt mészároltak le egyetlen támadás során.

Alkassoum Maiga kormányszóvivő egy közleményben jelentette be, hogy az elnök kétnapos nemzeti gyászt hirdetett az elesettek megemlékezésére, valamint elítélték a támadásokat, amelyet terroristák hajtottak végre.

Az elmúlt hónapok során többször is tüntetések rázták meg Burkina Faso fővárosát, az embereknek nagyon kezd elege lenni abból, hogy a kormány nem tud mit kezdeni a terrorcsoportokkal, amelyek már több ezer civilt mészároltak le.

Az ország területén, valamint az egész Száhel-övben – főként Maliban és Nigerben – számos iszlamista terrorszervezet működik, melyek ezer szállal kötődnek az Al-Kaidához vagy az Iszlám Államhoz.