Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

12-14 év közötti gyerekkatonák hajtották végre a 130 halálos áldozattal járó mészárlást

A Száhel-öv kiemelten erőszakos régiója a világnak, ahol nem ritkák a több tucat halálos áldozattal járó terrorcselekmények, ám ami Burkina Fasóban történt ebben a hónapban, az még így is sokkolónak tekinthető.

...svg content...Fotó: Flickr/Anastasia Armes
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Burkina Fasó-i kormány ugyanis bejelentette, hogy a hónap elején történt brutális mészárlást, amelyben több mint 130-an vesztették életüket, gyerekkatonák hajtották végre, valamennyien 12 és 14 év közöttiek – írja a Reuters.

A terrorcselekmény még június 4-én történt, amikor egy csapatnyi fegyveres tüzet nyitott egy Solthan nevű kis faluban. A merénylők válogatás nélkül gyilkoltak és felgyújtották a helyiek lakóházait, 130 halálos áldozatot számlálva ezzel. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Annak ellenére, hogy az Al-Kaida és az Iszlám Állam helyi szervezetei már évek óta gyilkolnak az országban, így is ez volt az egyik legsúlyosabb incidens, ami történt eddig. Még inkább szomorúvá teszi a tényt, hogy ezt ráadásul gyerekek követték el.

Az ENSZ gyermekügyi szervezete, az UNICEF az eset kapcsán közleményt adott ki, melyben mélységesen elítélte, hogy a nem állami fegyveres szervezetek gyermekeket vesznek fel soraik közé, amely nyilvánvalóan nemzetközi jogot sértő cselekedet.

Helyi tisztviselők Burkina Faso északi részén, a dzsihadisták egyik fészkében már korábban is számoltak be hasonlóról, hogy a fegyveres milíciák gyermekkatonákat soroznak be, de ekkora profilú incidenst még egyik gyermekkatona sem követett el.

A Száhel-öv erőszakja az elmúlt évek során teljesen elszabadult, a Burkina Faso-Mali-Niger hármashatárnál ez különösen súlyos mértékeket ölt, a közbiztonság e három ország egyes részein jóformán teljesen megszűnt.

A terrortámadások következtében több ezer ember vesztette már életét és több millióan menekültek el otthonukból, rendkívül súlyos humanitárius válságot előidézve ezzel.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.