Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

A fővárosban közlekedők kétharmada nem tudja elképzelni az életét közösségi közlekedés nélkül

A BKK legfrissebb adatai szerint a budapestiek naponta akár négyszer is felszállnak valamely BKK-járműre.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Meglepő adatokat tett közzé a BKK legfrissebb kutatása alapján: a felmérésből kiderült, hogy a budapestiek átlag havi 19 napon veszik igénybe a BKK szolgáltatásait, az utazók 30 százaléka pedig akár napi négyszer is felszáll valamilyen BKK-járműre. Az eredmények alapján a fővárosi utazók a metrókkal és a villamosokkal a legelégedettebbek.

10-ből 9 utas elégedett a BKK szolgáltatásaival: a megkérdezettek közül több mint 40 százalék rendszeresen, a hónap nagy részében (több mint 19 napon), 24 százalékuk pedig havi 26 vagy annál is több napon valamilyen BKK-járattal jut el az úti céljához. A felmérésben résztvevők közel 40 százaléka napi két alkalommal, 13 százalékuk háromszor, míg közel 30 százalék naponta négyszer is a közösségi közlekedést választja. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Az is kiderült a felmérésből, hogy a budapestiek a járműtípusok közül melyekkel vannak leginkább megelégedve. A számok igen beszédesek, hiszen a budapesti utazók a metrókkal (93%) és a villamosokkal (88%) a legelégedettebbek, majd a buszok (85%) és a trolik (83%) következnek, a legkevésbé pedig a MÁV-HÉV-ekkel (77%) járnak szívesen.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.