Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Búcsúzik a mobilvécéktől a Sziget, ezek jönnek helyettük

Sokkal kulturáltabbak lesznek a fesztivál higiéniai blokkjai.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A fesztiválok és a mobilvécék évtizedes összefonódása idén a Szigeten is véget ér, az Infostart értesülései szerint ugyanis a legnagyobb hazai fesztiválon lecserélik a higiéniai blokkokat.

Ettől az évtől kezdve a helyüket konténeres toalettek veszik át, melyekben angol wc-k és kézmosók is megtalálhatók, ezek pedig nem csupán kulturáltabbak, de egészségügyi szempontból is jobbak elődjeiknél. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Porból is jóval kevesebb lesz

A szervezők a szállópor elleni küzdelmet is fokozzák, ami évről-évre komoly gondokat jelent a Sziget területén, melyet az előző évben visszazöldítettek, így kevésbé verik majd fel a port a látogatók.

Emellett a Duna vizével megoldott lesz a terület locsolása is, valamint egy új eljárást is alkalmaznak, melynek lényege, hogy a levegő páratartalmát felhasználva akadályozzák meg a porképződést.

Így egy enyhén nedves réteg képződik a talajon, melynek köszönhetően jóval kevesebb szállópor kerül majd a levegőbe.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.