Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Mióta itt jártál:

Az alapító Gerendai Károly szinte teljesen kiszáll a Sziget Fesztiválból

Gerendai Károly alapító egy tortával a fesztivál 25. jubileumi ünnepségén a Hajógyári-szigeten a 25. Sziget fesztivál harmadik napján, 2017. augusztus 13-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sziget alapítója sajtóértesülések szerint úgy határozott, az utolsó cégtől is megválik, mely a Szigethez kötötte.

A HVG értesülései szerint az egyik utolsó, a Szigethez köthető cégétől is megválik az alapító, Gerendai Károly, a vezetést pedig az ügyvezetőnek adja át.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A lap információi szerint Gerendai Károly az egyik utolsó olyan céges érdekeltségétől is megválik, mely a Sziget Fesztiválhoz közötte az alapítót: úgy tudni, hogy Gerendai eladta a Fesztivál Önkéntes Központ Nonprofit Kft.-ben lévő tulajdonrészét Nagy Réka ügyvezetőnek, aki eddig is irányította céget.

A lapnak nyilatkozva Gerendai megosztotta, nem az üzletről szólt ez az eladás, hiszen a cég bevétele 2021-ben összesen 5 millió forint volt, de még a globális világjárvány előtt is csak 20-40 millió forint körül mozgott a bevétel.

A Fesztivál Önkéntes Központ Nonprofit Kft. alkalmazza a fesztiválokon az önkénteseket, így a Szigeten is, s ez a cég adja ki a diákoknak az iskolák által elvárt kötelező munkát igazoló dokumentumot is.