Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Akár 300 holttest is heverhet a bucsai tömegsírban, Moszkva hárítja a felelősséget

Fotó: EPA/OLEG PETRASYUK

Czinder Tímea

2022. április 6. - 08:07

A város lakosai azt mondták, az áldozatokat minden provokáció nélkül gyilkolták meg az orosz katonák, a Kreml szerint azonban a nyugati állítások célja a hadserege lejáratása.

Ljudmila Denisova, Ukrajna emberi jogi ombudsmanja szerint becslések szerint 150-300 halott heverhet egy tömegsírban Bucsa városában. Elmondása szerint a civilek holttesteit a bűnüldöző szervek gyűjtik össze, azt azonban nem árulta el, mi alapján becsülték meg a tömegsír áldozatainak számát.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

„A rendfenntartók jelenleg a holttesteket gyűjtik össze, hogy elvégezhessék a szükséges vizsgálatokat”

– közölte egy internetes bejegyzésben.

A bejelentés azután történt, hogy a világhálón képek jelentek meg a Bucsa utcáin holtan heverő civilekről, a helyiek pedig az orosz erőket tették felelőssé, amiért minden provokáció nélkül megölték őket – számolt be a Sky News.

A szaporodó bizonyítékok ellenére Moszkva kitart álláspontja mellett, miszerint az orosz katonáknak nincs köze a háborús bűnökként emlegetett gyilkosságokhoz. A Kreml ma bejelentette, hogy azok a nyugati állítások, amelyek szerint csapatai civileket végeztek ki Bucsa utcán, „szörnyű koholmányok”, amelyek célja az orosz erők lejáratása.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.