Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Brutális módon fenyegetik a Jehova Tanúi egyházból kilépett tagokat a felekezet vezetői

Koppenhága, 2019. július 21. Keresztelőmedencében merítkezik meg a Jehova tanúi keresztény gyülekezet tagja a koppenhágai Broendby Stadionban tartott nemzetközi találkozójukon 2019. július 20-án. A kétnapos rendezvényen a szervezők szerint több mint 25 ezer ember vett részt, és 150-200-ra tehető azon tizenkét éves vagy idősebb hívők száma, akik felvették az amerikai alapítású egyház keresztségét. MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Ida Marie Odgaard
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A belga Jehova Tanúi egyház 12 ezer eurós büntetést kapott, amiért sorozatosan fizikai és lelki terrorban tartották azokat a tagokat, akik önszántukból távoztak a felekezettől.

A bíróság jogerős ítélete szerint a Jehova Tanúi szekta bűnös diszkrimináció és uszítás, valamint erőszak provokálása miatt, ezért 12 ezer eurót kell befizetniük az államnak – olvasható a The Brussels Times hírportál hasábjain.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

2015-ben egy egykori tag jelentette fel az egyházat a genti ügyészségi irodában becsületsértésért és rágalmazásért, mivel állandó inzultusok érték azután, hogy elhagyta őket.

A genti bíróság végül összesen négy vádpontban találta bűnösnek a Jehova Tanúi felekezetet, mégpedig vallási alapú diszkriminációban, gyűlöletkeltésben, fizikai erőszak kifejtésében, valamint csoportos, egyént megcélzó uszításban.

Az Unia belga esélyegyenlőségi központ, valamint tizenöt másik, egykori Jehova Tanúi-tag szintén polgári pert indítványozott az egyházzal szemben a felekezet vezetőinek embertelen praktikái miatt.

“A Jehova Tanúi azt vallják, hogy a régi tagokat úgy kell elkerülni, mint a pestist” – mondta Pieter-Bram Lagae ügyvéd a tárgyaláson.

“Védencem a Jehova Tanúi bírói bizottságában tevékenykedett, amikor egy pontot úgy döntött, elege volt, mert már átlépték az összes határt. Egy korábbi női tagtól például eltiltották saját édesapját, akit a mai napig nem láthatott, egy másik, mozgáskorlátozott férfit pedig magára hagytak otthonában.”