Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

Brutális módon fenyegetik a Jehova Tanúi egyházból kilépett tagokat a felekezet vezetői

A belga Jehova Tanúi egyház 12 ezer eurós büntetést kapott, amiért sorozatosan fizikai és lelki terrorban tartották azokat a tagokat, akik önszántukból távoztak a felekezettől.

...svg content...Koppenhága, 2019. július 21. Keresztelőmedencében merítkezik meg a Jehova tanúi keresztény gyülekezet tagja a koppenhágai Broendby Stadionban tartott nemzetközi találkozójukon 2019. július 20-án. A kétnapos rendezvényen a szervezők szerint több mint 25 ezer ember vett részt, és 150-200-ra tehető azon tizenkét éves vagy idősebb hívők száma, akik felvették az amerikai alapítású egyház keresztségét. MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Ida Marie Odgaard
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A bíróság jogerős ítélete szerint a Jehova Tanúi szekta bűnös diszkrimináció és uszítás, valamint erőszak provokálása miatt, ezért 12 ezer eurót kell befizetniük az államnak – olvasható a The Brussels Times hírportál hasábjain.

2015-ben egy egykori tag jelentette fel az egyházat a genti ügyészségi irodában becsületsértésért és rágalmazásért, mivel állandó inzultusok érték azután, hogy elhagyta őket. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A genti bíróság végül összesen négy vádpontban találta bűnösnek a Jehova Tanúi felekezetet, mégpedig vallási alapú diszkriminációban, gyűlöletkeltésben, fizikai erőszak kifejtésében, valamint csoportos, egyént megcélzó uszításban.

Az Unia belga esélyegyenlőségi központ, valamint tizenöt másik, egykori Jehova Tanúi-tag szintén polgári pert indítványozott az egyházzal szemben a felekezet vezetőinek embertelen praktikái miatt.

„A Jehova Tanúi azt vallják, hogy a régi tagokat úgy kell elkerülni, mint a pestist” – mondta Pieter-Bram Lagae ügyvéd a tárgyaláson.

„Védencem a Jehova Tanúi bírói bizottságában tevékenykedett, amikor egy pontot úgy döntött, elege volt, mert már átlépték az összes határt. Egy korábbi női tagtól például eltiltották saját édesapját, akit a mai napig nem láthatott, egy másik, mozgáskorlátozott férfit pedig magára hagytak otthonában.”