Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Bruce Willis felesége szerint hazugság, hogy a demenciában szenvedők nem lelnek örömet az életben

Emma Heming Willis kritizálta azokat az újságcikkeket, amelyek valótlan állításokkal megrémítik a demenciában szenvedőket és családtagjaikat.

...svg content...Fotó: Instagram/Emma Heming Willis
Relax

Kiss László

Szerkesztő

Bruce Willis felesége egy nemrégiben közzétett bejegyzésében igyekezett tisztázni a félreértéseket, egyben kritizálta a szenzációhajhász újságcikkeket, amelyek a diagnózis utáni öröm és életkedv elvesztését sugallják, félrevezetőnek és károsnak minősítve azokat.

„Csak görgettem a híreket vasárnap reggel, amikor megláttam egyet, amely a családommal foglalkozott. A főcím lényegében azt írta, hogy a férjem már semmiben sem leli örömét”, írta. Emma Heming Willis aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ilyen szalagcímek negatív hatással vannak a hasonló diagnózissal küzdő személyekre és családokra. Hangsúlyozta, hogy a demencia diagnózisa utáni élet nem mentes a boldogságtól, hanem inkább egy új fejezet kezdetét jelenti, amely tele van szeretettel, kapcsolattal és örömmel. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

„Szeretném, ha a társadalom és az újságírók abbahagynák az emberek ijesztgetését. Értelemszerűen a diagnózis után mindenkiben ott van a szomorúság, de egyben valami új is kezdődik, az új fejezet pedig tele van szeretettel, örömmel és boldogsággal. Mi is ezt tapasztaljuk”, írta.

„Mára rájöttem, hogy olyan emberek adnak tájékoztatást a témában, akiknek véleményük van, de tapasztalatuk az nincs. Ezek az emberek nem szántak időt arra, hogy megfelelően képezzék magukat a neurokognitív betegségekről. Mindezt bátran ki merem jelenteni, mert napról napra látom a különböző szalagcímeket, amik félretájékoztatják az embereket”, tette még hozzá.

Bruce Willis, aki a „Die Hard” sorozatban játszott szerepével vált híressé, 2022 márciusában vonult vissza a színészkedéstől afázia miatt, amely később frontotemporális demenciává fejlődött. Felesége azóta a demencia tudatosításának szószólója lett, és a témával kapcsolatos felelős tudósításokat és oktatást szorgalmazza. Emma Heming Willis korábban bejelentette, hogy 2025-ben könyvet kíván kiadni, amelyben megosztja az ápolóként szerzett tapasztalatait és támogatást nyújt a hasonló helyzetben lévők számára.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.