Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Bruce Willis egészségügyi állapota miatt felhagy a színészi pályával, közleményt adott ki a családja

London, 2019. január 9. Bruce Willis amerikai színész az Üveg (Glass) címû filmjének bemutatójára érkezik Londonban 2019. január 9-én. MTI/EPA/Will Oliver

Bense Róbert

2022. március 30. - 19:47

Lánya közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt.

A közleményben, amelyet gyermekei és felesége írtak alá, kifejtik, hogy Bruce Willisnél afáziát állapítottak meg: „Ez egy igazán nagy kihívást jelentő időszak a családunk számára, és nagyon hálásak vagyunk a folyamatos szeretetért, együttérzésért és támogatásért” – írták.

A kanadai székhelyű Aphasia Institute szerint „az afázia olyan nyelvi probléma, amely elrejti a személy eredendő kompetenciáját, és a drámai módon befolyásolja a társalgási interakciót (beszéd és megértés), valamint az olvasási és írási képességet”.

A szervezet szerint „kommunikációs problémáról van szó”, mindazonáltal az afáziával élők akkor is megértik, mi történik körülöttük, ha ők nem tudják megfelelően kifejezni magukat. Az állapot azonban mély társadalmi elszigetelődést eredményezhet, mivel lényegében ellehetetleníti a másokkal történő kommunikációt – írta meg a Globalnews.

A legkönnyebben úgy lehet ezt elképzelni, mintha egy olyan országban lennénk, melynek egyáltalán nem beszéljük a nyelvét. Így nem tudjuk magunkat megértetni másokkal, nem tudunk az adott nyelven olvasni, sem írni, mellette viszont nem jelenti azt, hogy elveszítjük azon képességünket, hogy tisztában legyünk azzal, mit is szeretnénk kifejezni” – írja honlapján az intézet.

Bruce Willisről még a hónap közepén érkeztek aggasztó hírek, miszerint súlyos memóriazavarral küzd, mely miatt nem képes megjegyezni a szövegeit.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.