Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Brit hírszerzés: az oroszok a védelem megerősítésére összepontosítanak október óta

Fotó: Ukrán katonák egy teleszkópos toronyra szerelt kamerát állítanak fel egy Volga platójára a kelet-ukrajnai Harkov közelében húzódó frontvonalnál 2022. december 25-én. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ennek során páncéltörő és gyalogsági aknákat helyeztek el a frontvonal több szakaszán, ám az kérdéses, mindez mennyire hatékony.

A brit védelmi minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentéséből kiderül, miszerint az orosz erők az utóbbi néhány hónapban nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy megerősítsék a védelmi pozíciókat.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Kifejtették, hogy az orosz csapatok ennek során páncéltörő és gyalogsági aknákat helyeztek el a frontvonal több szakaszán, s ez október óta folyamatosan zajlik – derül ki a Sky News beszámolójából.

A minisztérium szerint ez „szinte biztosan túlmegy az orosz doktrinális irányelveken”, emellett gyanítják, hogy a védelmi intézkedések egyáltalán nem olyan hatékonyak, mint ahogy azt az orosz katonák szeretnék.

„Az aknamezők csak akkor jelentek hatékony akadályt a kiképzett csapatok számára, ha az érintett területeket folyamatos figyelem alatt tartják, a tüzérség pedig készenlétben áll, hogy szükség esetén lövéseket adjon le”

– áll a közleményben.

Majd azzal zárták a jelentést, miszerint az oroszoknak valószínűleg nagy kihívást jelent az, hogy hiányt szenvednek olyan eszközökből, amelyek segítséget nyújtanának a megfigyelést illetően, illetve képzett személyzetük sincs erre a feladatra.