Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Brit hírszerzés: az oroszok megerősítették a frontvonalat Kreminna környékén

Fotó: Ukrán katonák orosz állásokat lőnek egy francia gyártmányú, löveggel felszerelt önjáró tüzérségi eszközzel a Donyeck megyei Avgyijivka térségében 2022. december 26-án. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A város viszonylag sebezhető, mióta az ukrán erők visszaszerezték Limant, így új védelmi vonalak kiépítése vált szükségessé.

A brit védelmi minisztérium legutóbbi hírszerzési jelentésében az áll, miszerint minden jel arra utal, hogy Oroszország az elmúlt napokban megerősítette a frontvonalat a luhanszki régióban, Kreminna környékén.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

Állításuk szerint Moszkva prioritásként kezeli mindezt, ugyanis az itt állomásozó orosz csapatok állandó ukrán nyomás alatt állnak – derül ki a Sky News beszámolójából.

Kiemelték, hogy Kreminna viszonylag sebezhető, mióta az ukrán erők októberben visszaszerezték Liman városát, s az oroszok azóta kiterjedt új védelmi vonalakat építettek ki a környéken, emellett feltételezhető, hogy innen nem terveznek visszavonulni.

„A terület logisztikai szempontból fontos Oroszország számára, emellett Kreminna is jelentős városnak számít Luhanszkban, ám a Kreml azt is állítja, hogy a régió felszabadítása a háború elindításának egyik fő oka volt”

– áll a közleményben.