Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Brazil földcsuszamlások: 165-re nőtt a halálos áldozatok száma

Folyamatos nő a halálos áldozatok száma a természeti csapás miatt Brazíliában, a mentési munkálatok pedig folyamatosan zajlanak.

...svg content...Túlélõk után kutatnak helyi lakosok segítve a mentõalakulatok munkáját a brazíliai Rio de Janeiro állambeli Petrópolisban 2022. február 17-én, két nappal a heves esõzések nyomán bekövetkezett földcsuszamlás után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma 104-re emelkedett, legalább 34 személyt eltûntként tartanak számon. MTI/AP/Silvia Izquierdo
Dél-Amerika
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A súlyos viharok által előidézett villámáradások és földcsuszamlások már legalább 165 ember, köztük 28 gyermek életét követelték Brazíliában – számolt be róla az AFP. Ez a szám csak Petropolis városára vonatkozik, ahol vasárnap további két ember vesztette életét az erős viharok miatt.

Jair Bolsonaro brazil elnök még pénteken látogatta meg a természeti csapás helyszínét, elmondása szerint mintha „háborúba” csöppent volna, úgy nézett ki Petropolis. A tűzoltók és katasztrófavédők pedig folyamatosan kutatnak túlélők után, de az időjárás az ő dolgukat is megnehezíti. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

A hatóságok pedig nem túl optimisták, szerintük már nem fognak a romok között túlélőket találni, azt viszont megtippelni sem tudják, hogy a halálos áldozatok száma hol fog megállni. A délkelet-brazíliai Espirito Santo államot azonban továbbra is esőzések sújtják, így további gondok alakulhatnak ki.

Az elmúlt hónapok során rendkívül súlyos időjárási események csaptak le Brazíliára, többek között Sao Paolo és Bahia államokban is komoly gondokat okoztak az áradások. A rossz infrastruktúra miatt pedig a földcsuszamlásoknak is kitettek, amely már nem először okoz tömeges halálozást.

Szakértők szerint a klímaváltozás nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy az országra ilyen súlyos viharok csaptak le mostanság, amelyek száma csak nőni a bolygó hőmérsékletének emelkedésével.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Érezhetően megnő a menetidő az egyik vasútvonalon

Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés, aminek ára van, és ez hosszabb menetidőt jelent.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.