Bosszúból „adományozta el” felesége millióit egy koraszülötteket támogató alapítványnak

Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A házaspár kapcsolata megromlott, emiatt a feleség három közös gyermekükkel nemrégiben külön költözött, vállalkozásukat azonban együtt vezetik, így fért hozzá a feleség pénzéhez a férj.

A Plüss Kommandó csapatát valóságos csodaként érte, amikor a múlt hét folyamán egy titkos jótevő több mint 2,3 millió forinttal támogatta munkájukat, majd derült égből villámcsapásként érte őket a felismerés, amikor kiderült, egy bosszúálló férj juttatta el a pénzt, amelyről a feleség nem is tudott.

Az alapítvány évek óta vigyázza őrangyalként az ország koraszülött babáit, akiknek kezdetben csak plüssöket gyűjtöttek, ám ma már életmentő gépekre, fénytakarókra, saját tervezésű babafészek csomagokra is gyűjtenek, amelyeket eddig 30 koraszülött osztálynak biztosították.

Legfontosabb céljuk jelenleg az, hogy a Giraffe Shuttle elnevezésű életmentő gépet beszerezhessék a gyulai koraszülött osztálynak, amelynek segítségével egyik helyről a másikra szállítják a mentésre szoruló babákat, azonban megvásárlásához még 4,6 millió forint hiányzik.

A kommandó mögött az Alapítvány az Alapítványokért szervezet áll, amelynek alapító kuratóriumi elnöke Nyilka Ildikó, aki elmesélte, április 20-án éjszaka kapta meg a banktól az sms-t, hogy valaki több mint 2,3 millió forintot utalt el nekik, ezzel könnyeket csalva a szemébe.

Elöntötte a hála és a remény érzése, hogy talán mégis összegyűlhet az összeg, amelyre szükségük van, majd azonnal elkezdték keresni a jótevőt, hogy köszönetet mondjanak neki, azonban két nap múlva megtudta, hogy a pénz nem önzetlenségből került a számlájukra, így visszautalták azt az eredeti tulajdonosának.

A bosszúból utaló férfi felesége elmondta, hogy férje azt szerette volna, hogy újra egy család legyenek, ezért egy virágcsokrot kapott tőle, azonban a nő jelezte neki, hogy sajnos ez nem oldja meg a problémáikat – számolt be a Blikk.

Végül a férfi úgy döntött, megtorlásként utalja el a milliókat, amelyek nem megtakarításból, hanem hitelből származtak, a férj pedig ezután véget akart vetni az életének, az orvosai szerint csak a csoda mentette meg, miközben a feleség semmiről sem tudott.

A nő azt is megosztotta, hogy borzasztó érzés volt, amikor rájött, mi történt valójában, legfőképp amiatt, hogy rendszeresen jótékonykodnak, így végül a család arra jutott, hogy a kétmillió feletti összeget kárpótlásul ténylegesen a Plüss Kommandónak adományozza.

A Giraffe Shuttle életmentő gép beszerzésében bárki segíthet:

Név: Alapítvány az Alapítványokért

Számlaszám: 11713036-21451047 (OTP Bank)

Közlemény: Plüss Kommandó Giraffe Shuttle gép Gyula

Külföldről való utaláshoz:

IBAN: HU61117130362145104700000000

Swift: OTPVHUHB

A Plüss Kommandót adójuk 1 százalékával vagy egy plüss, illetve egy babafészek csomag megvásárlásával is tudják támogatni.