Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,094 $

Mióta itt jártál:

Boris Beckert kiengedték a börtönből és kitoloncolják az Egyesült Királyságból

Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az egykori teniszlegendát büntetése negyedének letöltése után kiengedték a börtönből, hogy aztán kitoloncolják az Egyesült Királyságból és visszaküldjék Németországba.

Az egykori teniszcsillag, Boris Becker csütörtökön szabadult a börtönből, a Sky News értesülései szerint pedig azonnal kitoloncolják az Egyesült Királyságból és visszaküldik Németországba. Becker a két és fél éves börtönbüntetéséből mindössze nyolc hónapot ült le.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A teniszcsillagot azért ítélték el, mert 2,5 millió fontnyi vagyont és kölcsönt rejtegetett, hogy aztán ne kelljen kifizetnie adósságait, amikor csődbe ment. Becker már 2012 óta élt az Egyesült Királyságban, ám ez az ügy véget vetett ottani életének, s bár nem tudni, hogy korábban megszerezte-e a brit állampolgárságot, ez már lényegtelen az ő szempontjából.

Az 55 éves egykori teniszcsillagot sajtóértesülések szerint az oxfordshire-i Henley-on-Thames közelében lévő, alacsonyabb biztonsági besorolású Huntercombe börtönben tartották fogva. Mint ismert, Becker még 2017-ben jelentette be a csődöt, amikor is mintegy 50 millió fontos tartozása volt.

Végül a bíróságon bűnösnek találták, amiért több százezer fontot utalt át üzleti számlájáról bizonyos személyeknek, továbbá szándékosan nem jelentette be egy Németországban megvásárolt ingatlanját a hatóságoknak. A bíróságon az is kiderült, hogy eltitkolt egy 825 ezer eurós banki kölcsönt, valamint egy techcégben vásárolt, 75 ezer darab részvényét is.