Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Kisalföld értesülései szerint a Győri Járásbíróság 30 napra elrendelte annak a 12 éves lánynak letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát az iskolában. Úgy tudni, a kislányt javítóintézetbe szállítják; a kényszerintézkedés elsődlegesen 30 nap; a kislány és törvényes képviselője pedig tudomásul vette a bíróság döntését.

A bíróság indoklása szerint azért van szükség az egyik legszigorúbb kényszerintézkedésre mert még folyamatban van az osztálytársak kihallgatása, így nem engedhetik vissza a közösségbe, továbbá a halállista készítése miatt nem zárható ki a bűnismétlés sem. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A rendőrség azt közölte, információi szerint a lány jó tanuló és csendes gyermek volt. A késelés nyomán a Győri Tankerület közlése szerint a bőnyi iskolában kedden reggel osztályfőnöki órákkal indult a tanítás.

A Tankerületi Központ által felkért pszichológusok segítenek az iskolában a gyermekeknek, hogy feldolgozzák a történteket, de a pedagógusoknak is támogatást nyújtanak a szakemberek. A tankerületi igazgató, dr. Nagy Adél a Kisalföld megkeresésére megosztotta:

„A pszichológus szakemberek véleményét figyelembe véve kerül meghatározásra a további tanítási napok szakmai tartalma, módszertana. A gyerekeket a szokott rendben várja az iskola a hét további tanítási napjain is és szükség esetén a kréta felületen osztják meg az információkat a szülőkkel.”

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.