Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,71 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
464,27 Ft
Bitcoin
63,770 $

Komoly bónuszt kapnak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának dolgozói

Jelentős összegű bónuszt kapnak a Mercedes-Benz gyár dolgozói áprilisban a fizetésük mellé.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ambitious Studio* - Rick Barrett
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A hivatalos tájékoztatás szerint több mint 1 millió forintos eredményrészesedési kifizetést kapnak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában dolgozók a következő hónapban. A közleményben azt írják, az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt kapják meg a dolgozók, amit április elején fizetnek ki.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1.090.000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki – olvasható a hivatalos közleményben. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Az MBMH dolgozóinak tavaly óta közvetlen részesedést biztosít a vállalat sikereiből, ezzel is megköszönve az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket. A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják.

Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeg alakulását. A gyár vezetősége köszönetet mondott a dolgozóknak és kiemelte, hogy a gyár sikerének alapjait közösen, csapatként fektették le. A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.