Bondár Anna már nyolcaddöntős a Roland Garroson

Fotó: Bondár Anna a kínai Lin Csu ellen játszik a mexikói Monterreyben rendezett keménypályás női tenisztorna egyesének első fordulójában 2023. február 27-én. A világranglistán 76. magyar teniszező 6-4, 7-6-ra kikapott. MTI/EPA/EFE/Miguel Sierra
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Bondár Anna remekül teljesít a Roland Garroson, bejutott a nyolcaddöntőbe a párosok versenyében.

Bondár Anna szombaton sikerrel vette a második fordulót női párosban a francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos és a belga Greet Minnen kettőse 3:3-ig fej fej mellett haladt a hetedikként rangsorolt japán Aojama Suko, Sibahara Ema duóval, utána viszont brékelőnybe került, majd 5:3-nál fogadóként két játszmalabdát kihasználatlanul hagyott. Ezt követően a riválisnak volt két labdája az egyenlítéshez, azonban Bondárék ezt nem engedték, majd az ötödik szettlabdából már sikerült előnybe kerülniük.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A folytatásban a magyar érdekeltségű páros azonnal elvette ellenfele adogatását, 5:2-nél pedig már dupla brékelőnybe került. Azonban adogatóként elsőre egy mérkőzéslabda ellenére nem sikerült lezárni a találkozót, de másodjára 5:4-nél a harmadik meccslabdát értékesítve már igen. A találkozó 102 percig tartott.

A nyolcaddöntőben a 12. helyen kiemelt Asia Muhammad, Giuliana Olmos amerikai-mexikói páros lesz Bondárék ellenfele.

Eredmény:
női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga)-Aojama Suko, Sibahara Ema (japán, 7.) 6:4, 6:4

(MTI)