Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Bombát robbantottak egy kongói templomban, többen életüket vesztették

A támadás egy vasárnapi istentisztelet közben történt a kelet-kongói Kasindiban.

...svg content...Fotó: Unsplash
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

Legalább öt ember meghalt és tizenöt megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban egy bombamerénylet következtében, melyet egy protestáns templomban követtek el egy istentisztelet alatt.

A hadsereg szóvivője elmondta, hogy az Ugandával határos Kasindi városában elkövetett támadást vélhetően egy ugandai fegyveres csoport, a Szövetséges Demokratikus Erők hajtotta végre, amely az ISIS alá tartozik. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Az egyik helyi lakos beszámolója szerint Kasindi városában rendkívül feszült a helyzet, a robbanásban az első hírek alapján gyermekek is életüket vesztették – számolt be róla az Al Jazeera.

A szervezet 2019-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz, az elmúlt két évben pedig több merényletet is elkövettek, melyekben százak vesztették életüket. Kongóban nem ez az egyetlen terrorszervezet, csak az ország keleti részén 120 körülire teszik a hasonló csoportok számát.

Az érintett tartományban mind a kongói, mind pedig az ugandai hadsereg igyekszik megfékezni a terrorcsoportokat, melyek közül több a regionális háborúkat követően jött létre az elmúlt évtizedekben.