Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Bombát robbantottak egy kongói templomban, többen életüket vesztették

Fotó: Unsplash
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

A támadás egy vasárnapi istentisztelet közben történt a kelet-kongói Kasindiban.

Legalább öt ember meghalt és tizenöt megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaságban egy bombamerénylet következtében, melyet egy protestáns templomban követtek el egy istentisztelet alatt.

Soron kívül Rövidke napsütés után csapadék vár ránk hétfőn

A hadsereg szóvivője elmondta, hogy az Ugandával határos Kasindi városában elkövetett támadást vélhetően egy ugandai fegyveres csoport, a Szövetséges Demokratikus Erők hajtotta végre, amely az ISIS alá tartozik.

Az egyik helyi lakos beszámolója szerint Kasindi városában rendkívül feszült a helyzet, a robbanásban az első hírek alapján gyermekek is életüket vesztették – számolt be róla az Al Jazeera.

A szervezet 2019-ben csatlakozott az Iszlám Államhoz, az elmúlt két évben pedig több merényletet is elkövettek, melyekben százak vesztették életüket. Kongóban nem ez az egyetlen terrorszervezet, csak az ország keleti részén 120 körülire teszik a hasonló csoportok számát.

Az érintett tartományban mind a kongói, mind pedig az ugandai hadsereg igyekszik megfékezni a terrorcsoportokat, melyek közül több a regionális háborúkat követően jött létre az elmúlt évtizedekben.