Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,264 $

Eladják a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit, ehhez a céghez kerülnek

A Nestlé közlése szerint ennél a cégnél jó kezekben lesz a közel százéves múltra visszatekintő Boci.

Fotó: Facebook/Boci csokoládé
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nestlé korábbi bejelentése nyomán fény derült rá, hogy a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit értékesítik, mégpedig a száz százalékban magyar tulajdonban álló Cerbona (A.R.M. Alba Régia Mercator Kft.) számára. A Bocit és a többi márkát a Nestlé a privatizáció során, 1991-ben, a Szerencsi Édesipari Vállalattal együtt vásárolta meg.

A Világgazdaság azt írja, az ügylet kapcsán Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft ügyvezetője úgy fogalmazott, miszerint meggyőződésük, hogy a Cerbonánál jó kezekben lesz a Boci, és „a jövőben is biztosított a nagy tradícióval rendelkező ikonikus márka sikere Magyarországon”. Majd hozzátette azt is:

„Ezzel párhuzamosan a Boci értékesítése lehetővé teszi a Nestlé Hungária édességüzletága számára, hogy olyan erősségeire és növekedést biztosító márkáira összpontosítson, mint a jól ismert KitKat és a nagy népszerűségnek örvendő Balaton”. Míg Mészáros Tamás, a Cerbona vezérigazgatója arról beszélt: nagy örömükre szolgál, hogy a sikeres tárgyalások után a céghez kerül a Boci, Melba és Párizsi kocka.

„Örülünk annak, hogy a népszerű márkákat megvásárolhattuk, és a Cerbona biztosíthatja további növekedésüket” – jegyezte meg. A cég közlése szerint az ellátás folytonosságának biztosítására egy átmeneti időszakban a Nestlé gyártja majd tovább ezeket a termékeket, ezzel is garantálva, hogy a fogyasztók megszakítás nélkül hozzáférhessenek kedvelt csokoládéjukhoz.

A tranzakció 2024. május 22-én zárul – derül ki a cikkből. Korábban azt is megírtuk, hogy a Decathlon tavaly év végén jelentős felvásárlást jelentett be: a cég szerint mindez lehetőséget biztosít arra, hogy bevonzzák a prémium vásárlókat. Ebben a cikkben pedig arról számoltunk be, hogy kiderült, mekkora részt vásárol az állam a Budapest Airportból.