Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Fogynak a sofőrök, kiemelt ügy lett a BKV-nál a toborzás

Budapest, 2022. október 13. Az új Mercedes-Benz Conecto buszok jelképes átadása a Batthyány téren 2022. október 13-án. A BKV buszflottájának frissítésével 135 új, alacsonypadlós Mercedes-Benz Conecto Next Generation autóbusz áll forgalomba Budapesten. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Budapesti Közlekedési Vállalat tájékoztatása szerint közel száz részmunkaidős sofőrt kell bevonni nagyobb arányban a munkába.

Előzmény:

 

Sajtótájékoztatót tartott szerdán a BKV vezérigazgató-helyettese, Szedlmajer László, aki az ATV tudósítása szerint arról beszélt, a vállalatnál súlyosbodik a sofőrhiány, emiatt elsődleges prioritásúvá vált az új munkavállalók toborzása.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Erre azért is szükség lesz, mivel bár a felújított 3-as metró át lett adva, a buszos pótlás nem állt le, míg az új trolik érkezésével ennek a közlekedési ágazatnak a járatszáma is nőhet, ami az igényt is növeli.

„Világszerte elöregedő szakma a járművezetői, a BKV-nál az 51 éves átlagéletkorú vezetői csapat megtartása és fejlesztése szükséges” – jelezte Szedlmajer, hozzátéve, kevesebb mint kétezer teljes munkaidős buszsofőrük van, a helyükre a részmunkaidősök közül hívnak be közel száz embert.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy folyamatosan toboroznak, akár száz embert is tudnak foglalkoztatni és az idei bérfejlesztés 16 százalékos volt. A havi alapóradíj 2400 forint, a havi bruttó átlagjövedelem pedig a 800 ezer forintot is átlépheti.