Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Újabb bizonyíték arra, hogy az iPhone 13 minden idők legerősebb kameráját kaphatja meg

9to5mac
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 16. - 00:44

Az Apple teljesen átállt egy új technológiai eljárásra, melynek révén a kamerába szerelt modulok sokkal masszívabbá, egyúttal részletesebbé válhatnak.

A cupertinói techóriási a 9to5mac hírportál értesülései szerint előre legyártott kamerarendszereket szerelhet a szeptember végén bemutatandó iPhone 13 okostelefonok hátlapjába.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Amíg korábban ezt a feladatot az LG InnoTek, a Sharp és az O’Film hajtotta végre, ezúttal az Apple legnagyobb beszállítója, a Foxconn lehet a befutó, így ahelyett, hogy az egyes modulok összeszerelésére fókuszálnának, saját szenzorokat vásárolnak fel, és ezeket építhetik be az okostelefonokba.

Azért szánhatta el magát erre a drasztikus lépésre az amerikai nagyvállalat, mert 2022-re 90 millió iPhone legyártását célozták meg, ami 20 százalékkal több, mint ahány iPhone 12-t rendeltek meg a modellszéria piacra dobását követően.

Szakértők véleménye szerint idén nehezebb lesz majd hozzájutni az új iPhone-okhoz, mivel a globális chiphiány újból felerősödött, és bár már látták a fényt az alagút végén, úgy tűnik, hogy dudált is, mivel elképzelhető, még évekig kitarthat ez a súlyos helyzet.

Az előzetes szivárogtatások alapján az iPhone 13 Pro és Pro Max készülékek megkaphatják a 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességet, melynek köszönhetően nagyobb akkumulátorokat szerelhetnek a hátlapba, és ha sikeresnek bizonyul az újítás, a következő évben már az alapmodell is ezzel a funkcióval lesz ellátva.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.