Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Jelentős bírságot szabtak ki két horgászra a Balatonnál

A két nótorius orvhorgászra horribilis büntetéseket róttak ki a Balatonnál.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy balatonlellei lakost mintegy 5,5 millió forintra büntettek és 15 évre elvették az engedélyét, míg egy balatonfűzfői férfi a tavaly összeszedett 2,2 milliós büntetését fejelte meg most újabb 1,4 millióval – derül ki a Pecaverzum beszámolójából. Mint írják, előbbi férfinak tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába.

Ezt követően augusztus 27. és október 28. között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, így jött ki az 5,5 millió forint. A portál szerint az érintett nem szándékozik kifizetni a hatalmas összeget, méghozzá a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

A másik hírhedt orvhorgász tavaly júniusig négyszeri elkövetésével több mint 2,2 millió forintos bírságot szedett össze, és száz hónapra, azaz 8,33 évre eltiltották a horgászattól. Egy évig nem érkezett róla hír, de most újra elkapták, és komoly bírságot varrtak a nyakába ismét.

Április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök: többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott, ezért közel 1,5 millió forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással büntették – teszik hozzá a cikkben.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy három férfi lebeszélte egy halőrként dolgozó baráttal, hogy halat lophassanak. A halőr viszont később visszatáncolt az egyezségtől, s a kapott pénzt is visszaadta. A három érintett azonban egy negyedikkel együtt megjelent a helyszínen, ahol több mint 100 ezer forint értékű pontyot fogtak ki jogtalanul. Rendőrök buktatták le őket, májusban megtörtént a vádemelés is az ügyben.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.