Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Bige László meggondolta magát, mégsem zár be a Nitrogénművek

Mint mondta, idén biztosan nem indul újra a termelés, de nem hagyják magukat.

Fotó: Bige László, a Bige Holding Csoport elnök vezérigazgatója a Bige Holding cégcsoport által adományozott laboratóriumi eszközök ünnepélyes átadásán, a városháza Krúdy-termében Nyíregyházán 2020. április 24-én. A Bige Holding cégcsoport összesen 67,7 millió forint értékű vírustesztelő berendezéseket adományozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórháznak. MTI/Balázs Attila
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, miszerint Bige László elnök-vezérigazgató, a vállalat tulajdonosa bejelentette, Magyarország egyetlen műtrágyagyártó vállalata, a Nitrogénművek 93 év után befejezte a termelést.

Ám az RTL Híradónak adott interjújában már azt mondta, meggondolták magukat, nem állítják le véglegesen a termelést. Emellett az embereket sem bocsátják el, és minden lehetséges jogi lehetőséggel élni fognak a Nitrogénművek megmentéséért. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Elmondása szerint a cég lehetetlen helyzetbe kerül a versenytársaival szemben. A magyar különadó ugyanis a műtrágya gyártását tonnánként nagyjából húszezer forinttal drágítja meg, amit a tulajdonos szerint nem lehet kigazdálkodni.

De nem is szeretnék, mivel az egészet jogszerűtlennek tartják. Úgy látják ugyanis, hogy a szén-dioxid-kvótákra vonatkozó uniós rendeleteket sérti. Emellett jelezte, hogy készültek ugyan a csoportos létszámleépítésre, de nem adták le a papírokat.

Annak kapcsán, hogy mikor tudnak újraindulni, a vezető nem tudott biztosat mondani. Hozzátette, idén biztosan nem indul újra a termelés a Nitrogénművekben, de „nem megyünk feltett kézzel a vágóhídra és nem hagyjuk magunkat”.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.