Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Biden új célokat jelentett be az amerikaiak immunizációjáról

Joe Biden amerikai elnök beszél a gazdasági mentőcsomagról a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2021. március 12-én. Biden az előző napon írta alá az 1900 milliárd dolláros mentőcsomagot. A demokrata többségű képviselőház 220-211 arányban hagyta jóvá a republikánusok által vitatott csomagot, amelynek célja, hogy segítse a koronavírus-járvány elleni küzdelmet és a legyengült amerikai gazdaság helyreállítását.
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön tartotta meg első sajtótájékoztatóját a beiktatása óta, ahol bejelentette az új, immunizációra vonatkozó célkitűzéseket.

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy elnöksége első 100 napján legalább 100 millió koronavírus elleni védőoltást fognak beadni. Ezt a célt az 58. napon sikerült elérni, így új kihívások elé állítja az Egyesült Államok társadalmát – írja a CNN.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

December 8-án elmondtam, hogy azt remélem, elnökségem első 100 napja alatt 100 millió dózis oltóanyagot adunk majd be az embereknek. Ezt az 58. napon sikerült elérnünk, vagyis 42 nappal a kijelölt cél előtt. Ma új, második célt tűzök ki: elnökségem 100. napjáig 200 millió dózis védőoltást fogunk beadni

– közölte az elnök. 

Hozzátette: tudja, hogy ambiciózus a terv, de nincs még egy ország a világon, aki ilyen jól haladt volna a védőoltásokkal, mint az Amerikai Egyesült Államok. Éppen ezért hisz benne, hogy sikerülni fog a második cél elérése is.