Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,252 $

A Biden-kormány vízummentes beutazást biztosítana az izraelieknek

Az amerikai kormány készen áll arra, hogy lehetővé tegye az izraeli állampolgárok számára az amerikai vízum nélküli beutazást az országba.

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint az amerikai kormány készen áll arra, hogy Izraelt is felvegye abba az exkluzív klubba, mely lehetővé teszi az érintett országok állampolgárai számára, hogy amerikai vízum nélkül is beléphessenek az Egyesült Államok területére.

Mindez azért is igen meglepő lépés az amerikai kormány részéről, mert mindeközben azt hangoztatják időről időre, hogy aggódnak amiatt, ahogyan az izraeli kormány bánik a palesztin amerikaiakkal. Sajtóértesülések szerint Izrael vízummentességi programba való felvételének bejelentését a hét végén tervezik, közvetlenül a szövetségi költségvetési év vége előtt. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

A programért a belbiztonsági minisztérium felel, mely jelenleg 40, főként európai és ázsiai ország állampolgárainak teszi lehetővé, hogy három hónapra vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba.

Öt, az ügyet ismerő tisztviselő, akik vasárnap névtelenségük megőrzése mellett nyilatkoztak, számoltak be arról, hogy Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter csütörtökön teszi meg a bejelentést, nem sokkal azután, hogy megkapta Antony Blinken külügyminisztertől az Izrael befogadására vonatkozó ajánlást.

A hivatalos és végleges bejelentésre pedig állítólag mindössze nyolc nappal azután kerül sor, hogy Joe Biden amerikai elnök New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés alkalmával találkozott Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. A vezetők nem vetették fel a kérdést a találkozón az újságíróknak tett rövid interjúikban, de úgy tudni, már hónapok óta intenzív tárgyalások és viták tárgya a téma.

Ismét kígyózó sorok lehetnek a benzinkutakon

Mint ismert, a jövedéki adó bevezetése miatt január 1-től jelentős mértékben emelkednek Magyarországon az üzemanyagárak.

Fotos újítás bevezetését jelentette be a Google

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely a hagyományos módszereket is lekörözi a nem kívánt emailek azonosításában és blokkolásában.

Újra a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

A siker példa nélküli az európai karácsonyi vásárok történetében: soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést.