Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Bicskei gyerekotthon: az újabb molesztálási ügy részletei

Ismét felmerült egy kiskorú elleni szexuális bűncselekmény gyanúja a bicskei gyermekotthonban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ye Jinghan
Bűnügy

Kiss László

Szerkesztő

A Fejér vármegyei rendőrség szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást a bicskei gyermekotthon egyik dolgozójával szemben. A gyanú szerint a portás fogdosta az intézmény egyik 11 éves lakóját, amelyet az áldozat gyámja jelentett a hatóságoknál, számolt be róla a Gulyáságyú Média.

A fenntartó Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola megerősítette, hogy egy gondozott gyámja jelzéssel élt a rendőrség felé. „Az intézmény együttműködik a rendőrséggel, a portás munkavégzését megszüntette, és azonnal gondoskodott a gyermek szakpszichológusi ellátásáról” – közölték. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A bicskei gyermekotthon korábban is a botrányok középpontjában állt már, miután 2016-ban kiderült, hogy az egykori igazgató, V. J. éveken át folytatott pedofil bűncselekményeket az intézményben. A férfit később 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélték.

Az ügy másik szereplője, K. Endre igazgatóhelyettes azt követően kapott elnöki kegyelmet Novák Katalintól, hogy zsarolással kényszerítette az otthon lakóit a pedofil igazgató elleni vallomásuk visszavonására. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Novák Katalin lemondott pozíciójáról.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.