Clouds
21 Budapest
Dollár
366,65 Ft
Euró
393,76 Ft
Font
441,67 Ft
Bitcoin
22,996 $

72 órára bezárnak a benzinkutak az olasz autópályákon

Fotó: Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A sztrájk kedden este kezdődik és pénteken 22 órakor ér véget, az üzemeltetőket összefogó szervezet az okokat is megnevezte.

Az olasz autópályák töltőállomásainak üzemeltetőit összefogó szervezetek – a Faib, a Fegica és az Ansia – 72 órás sztrájkot jelentettek be, amely december 13-án 22 órától veszi kezdetét – tájékoztatott a trans.info.

Soron kívül Legkevesebb húsz ISIS-harcos szökött meg Szíriában a földrengés után

A tiltakozás kapcsán egy közleményt is kiadtak, amely az „Autópályák: a közjó koncessziója kihasználva privát nyereség érdekében” – címet kapta, és amely a Minisztériumközi Rendelet tervezete ellen tiltakozik.

A közleményben kiemelték, hogy a tiltakozás annak köszönhető, amiért az állam „megengedte a koncessziós társaságoknak, hogy a közigazgatás bármiféle kontrollja nélkül úgy húzzanak hasznot a köztulajdonból, mintha az az ő magántulajdonuk volna”.

„Ez egy elrothadt rendszer, amely lehetővé tette, teszi, és ezen körülmények között lehetővé fogja tenni mindenekelőtt a koncessziós társaságok számára, hogy hatalmas bevételt termeljenek az elfoglalt pozícióikból és a köztulajdonból” – fogalmaztak.