Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Egy újabb pedofilügy miatt a Békés vármegyei gyermekvédelmi vezetőt is menesztették

Két éve történtek a molesztálási esetek, most tartóztatták le az elkövetőt.

Polgárdi, 2023. október 31. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára és Cséplõné Gönczi Veronika a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság vezetõje megtekinti az Aranyalma Integrált Szociális Intézmény Fejér vármegyei Kristály szociális szolgáltató központját Polgárdiban 2023. október 31-én. Ezen a napon fogyatékossággal élõ embereknek épült tíz 12 férõhelyes, vadonatúj, támogatott lakóépületet adtak át a Fejér vármegyei településen. MTI/Kovács Tamás
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Több bejelentés is érkezett már korábban egy 62 éves békési férfi kapcsán, aki a gyanú szerint két tizenéves fiút is szexuálisan molesztált a Békés vármegyei Tarhos gyermekotthonában. Mint a 24.hu megírta, az esetek két évvel ezelőtt történhettek, amikor a gyerekek még nem töltötték be 14. életévüket.

Az RTL Híradó információi szerint a múlt héten elfogott férfit előzetes letartóztatásba helyezték szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette miatt. A főügyészség indoklása szerint ugyanis tartani lehet attól, hogy befolyásolná, illetve megfélemlítené a tanulókat, amennyiben szabadlábon marad.

Az ügy kapcsán a tájékoztatást a Békés vármegyei Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ a Belügyminisztérium alá tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz irányította, akik azonban csak annyit közöltek a lap kérdéseire, hogy azokkal forduljanak az illetékes bírósághoz, illetve nyomozó hatósághoz.

Az is kiderült, hogy az eset következményeképp a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel megszüntették. Sziszák Katalin Julianna helyét Krizsán Jánosné vette át, mint megbízott intézményvezető.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.