Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Politológus: ilyen magasra még soha nem emelte Orbán Viktor egy választás tétjét

Véleménye szerint a kormányfő margitszigeti beszédének legfőbb üzenete: „vagy a Fidesz nyer ismét óriási fölénnyel, vagy háború lesz”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Óriási tömeget vonzott a Békemenet, amelyen Orbán Viktor kormányfő politikai pályafutása egyik legerősebb és leghatározottabb beszédét adta elő, az emberek hangosan éljeneztek és megtapsolták. Egyebek mellett kiemelte, hogy „mi magyarok nem először állunk szemben a fenyegető túlerővel”, s „nem fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinket és az unokáinkat az ukrán frontra vagonírozzák”.

Az eseményt követően Török Gábor politológus a hivatalos közösségi médiás oldalán azt írta, „ilyen magasra még soha nem emelte Orbán Viktor egy választás tétjét, mint a mai beszédében: vagy a Fidesz nyer ismét óriási fölénnyel, vagy háború lesz”. Mint fogalmazott, „ennek a mondásnak a valóságtól való, a megszokottnál is nagyobb távolságán lehet élcelődni”, de nem ezt tartja a legérdekesebbnek. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Mivel szerinte két dolog igazán fontos: „egyrészt az, hogy egy ilyen radikális tétemelést vajon a választók hány százaléka hisz el egy olyan országban, ahol nyilvánvalóan egyetlen szavazó sem akar háborút, és ha meg van győződve (vagy győzve) arról, hogy tényleg ez az alternatíva, ez a választási opció, akkor biztosan a Fideszre szavaz akkor is, ha amúgy nem elégedett vele?”.

Ezt követően Török Gábor azzal folytatta: „másrészt pedig, hogy a Fidesz legerősebbnek látszó riválisa, Magyar Péter és a Tisza Párt ezek után hogyan fogalmazza meg a választás tétjét, kialakít-e valamilyen viszonyt a Fidesz által megadott téttel vagy megpróbál nagyon mást mondani?”. A politológus végül újfent kiemelte a Facebook-posztban, hogy ez a két legfontosabb kérdése az utolsó hétnek.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.