Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,958 $

Beismerte szörnyű tettét a Thököly úti emberölés elkövetője

Hosszas és alapos munka előzte meg a gyanúsított elfogását, aki kedden beismerte tettét.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az egyenruhások két nap leforgása alatt elfogták D. Gábort, aki a gyanú szerint egy férfi halálát okozta a Thököly úton egy utcai dulakodást követően. A 34 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2024. január 27-én este egy kisvendéglő előtt kialakult dulakodásban ütötte meg 66 éves vitapartnerét, aki az úttestre esett, és egy taxi elütötte.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az akkor még ismeretlen elkövető tette után elmenekült a helyszínről, a budapesti rendőrök pedig azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és a BRFK több egysége is megkezdte a tettes felkutatását. A nyomozati munka eredményeként az életvédelmi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 34 éves, többszörösen körözött budapesti férfit, D. Gábort, aki ellen január 29-én elfogatóparancsot adtak ki. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A szökésben lévő férfit még az elfogatóparancs kibocsátásának napján, este kapták el Budapest VIII. kerületében, a Blaha Lujza téri villamosmegállóban a józsefvárosi járőrök. Elfogását követően előállították, és a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi kihallgatásán beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A BRFK tájékoztatása szerint tekintettel arra, hogy D. Gáborral szemben elzárás volt érvényben, ezért a kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte korábban kiszabott büntetésének letöltését.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, január 27-én, 21 óra 40 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Budapest VII. kerületében, a Thököly úton egy kisvendéglő előtt kialakult dulakodásban egy férfi az úttestre lökött egy másikat, akit elütött egy autó. Olyan súlyosan megsérült az autó elé lökött férfi, hogy a helyszínen elhunyt. Az elkövető az esetet követően a helyszínről elmenekült.

Sajtóértesülések szerint a támadó a mosdót kereste az egyik kocsmában, ahová be is ment. Mivel azonban fél óra múlva sem jött ki, két törzsvendég utána ment. Ki akarták tessékelni, emiatt dulakodás kezdődött. Az egyikőjüket a férfi még a kocsmában megütötte, a másikat pedig egy taxi elé lökte az utcán. Az idős férfi azonnal életét vesztette.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.