Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,784 $

Bécs legújabb célkitűzése a fenntarthatóság, rövidesen okosváros lesz

Az osztrák fővárosban nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy fenntartható energiarendszert alakítsanak ki a városi területek ellátására.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egészen egyedi célkitűzés ez Bécstől, mely most megkezdte projektjét, melynek célja, hogy megalkossák a jövő energiarendszereit, jelenleg pedig Aspern Seestadt városrészben tesztelik a rendszert, mindezt valós körülmények között. Céljuk pedig az, hogy mind az épületeken és a hálózatokon, az üzemeltetők és a felhasználók segítségével kipróbálják azon terveket, melyek fenntarthatóbbá varázsolják az energiaellátást a városi területeken.

A Siemens egy közleményben tudatta, hogy a projekt már 2013-ban elindult, akkor azonban még csak a szükséges infrastruktúra kialakítását kezdték meg a városban, azóta azonban jelentősen nagyot fejlődött a rendszer, és egyre növekvő számban vonták be a projektbe a felhasználókat és a lakókat, hogy finomhangolhassák a rendszert. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Az új projekt egyik megoldása, hogy rendszerbe kapcsolták az üzemeltetőket és a felhasználókat, ezzel pedig egy olyan energiaközösséget hoztak létre, mely lehetővé teszi a helyileg megtermelt, megújuló energia felhasználását. Már előkészítették az intelligens hálózatok kiépítését, és összekapcsolták az okosépületeket, valamint megvalósítottak egy új világítástechnikai koncepciót is.

Ezen felül kialakításra került egy olyan fűtési rendszer, melyhez az adatközponti hulladékhőt használják fel egy klinika fűtésére, de már a mesterséges intelligencia is szorgosan dolgozik, mely a környezeti ingerekre történő reagáláshoz szükséges.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.