Clouds
21 Budapest
Dollár
346,53 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
431,20 Ft
Bitcoin
27,206 $

Tuchel álomszerű debütálása Münchenben, nyert a Bayern a Dortmund ellen

Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Tuchel több mint látványos módon mutatkozott be a Bayern München kispadján, ráadásul a listavezető Dortmund ellen, akik tehetetlenek voltak a rekorderrel szemben.

Nagelsmann sokáig nem lehetett a Bayern München edzője, hiába kapott meg minden lehetőséget, olyan irányba indult el a csapat, amit a vezetőség nem tűrt el tovább. Annak ellenére rúgták ki a sikeres trénert, hogy már ott vannak a negyeddöntőben, és legutóbb a PSG-t múlták felül.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Kahn őszintén beszélt az okokról, de úgy tűnik, hogy Nagelsmann akár a Real Madrid edzője lehet. Helyét az a Tuchel vette át, aki pár évvel korábban rögtön Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel.

Sokan már azt is rossz döntésnek tartották, hogy a PSG elküldte, és ugyanez volt a helyzet Londonban is. Münchenben jobb edzőt talán nem találhattak volna, így akár hosszú évekre is megoldást jelenthet a fiatal szakember.

Tuchel tökéletes bemutatkozása Münchenben

Tuchel ráadásul a korábbi csapata ellen mutatkozhatott be a Bayern kispadján, ami miatt még nagyobb volt rajta a nyomás. A listavezető Dortmund végül egy nem várt pofonba futott bele Münchenben, ami még sokba kerülhet.

Már a 13. percben hátrányba kerültek Kobel öngóljával, majd Müller rövid időn belül kétszer is beköszönt. Először a 18. percben tette ezt meg, addig a 24-ben már két gól állt a neve mellett, amivel gyakorlatilag eldöntötte a találkozót és a 3 pont sorsát.

Coman az 50. percben köszönte meg a lehetőséget és Sane előkészítését, míg a Dortmund csak két gólig jutott, az elsőt büntetőből szerezték a 73. percben Can révén, a lefújás előtt pedig Malen tette a hálóba a labdát. Ezzel a győzelemmel már a Bayern áll az élen 55 ponttal az 53 pontos Dortmund és az 51 egységet gyűjtött Union Berlin előtt.